Växjö till SM-final

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Robert Rosén avgjorde den sjätte semifinalen mot Frölunda. Växjö är klara för SM-final efter 4-2 i matcher mot göteborgarna.

Frölundas säsong är över. Det blev ingen vändning i semifinalserien mot Växjö. Det innebär också att Joel Lundqvists hockeykarriär avslutas bredvid isen – efter avstängningen senast. Det såg länge lovande ut för göteborgarna som gjorde 1-0 i matchen genom Max Friberg. Sedan kvitterade Växjö och det väntade förlängning i match sex.

Växjös ikon Robert Rosén avgjorde 11.57 in i den första förlängningsperioden. Nu väntar SM-final för Jörgen Jönsson och Växjö Lakers. Motståndaren tas fram senare i veckan då Örebro och Skellefteå fortsatt tävlar. Den första SM-finalen spelas på lördag och Växjö får göra det inför hemmafansen.

Det blir inga problem att ladda om. SM-finalen är det roligaste man kan spela. Nu har vi chansen och på lördag får vi göra det på vår hemmaplan inför vår publik. Så det kommer bli fantastiskt. SM-finalen är det roligaste man kan spela, så det kommer bli fantastiskt, säger Rosén.