Svensken är bäst betald i hela NHL

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Det kryllar av välbetalda spelare inom NHL och under veckan gjorde amerikanska The Fourth Period en undersökning kring vem den bäst betalda spelaren är inför säsongen 21/22. Överraskande nog är det en svensk som toppar listan.

Den 12 oktober startar äntligen NHL igång igen. Det väntas fyllda arenor, spännande matcher och en säsong som går tillbaka till det den en gång var. Pandemin är inte över, men den är på bättringsvägen och det gör att flera viktiga, för den amerikanska ishockeyn, restriktioner är lättade. Den här säsongen är första sedan 18/19 som man spelar normala 82 omgångar. Pandemin har ställt till det ekonomiskt för många klubbar världen över, men i NHL ser det inte ut att vara fallet – listan över ligans bäst betalda spelare är här.

Över en längre lista på 15 namn har vi tre svenskar inblandade. Bland annat hittar vi Nicklas Bäckström och Oliver Ekman Larsson precis utanför topp 10 – och bakom svensken som överraskande nog toppar listan. Världens bäst betalda hockeyspelare säsongen 21/22 heter nämligen Erik Karlsson. San Jose-backen förväntas dra in omkring 14 500 000 USD den här säsongen. Karlsson toppar listan före namn som Connor McDavid, Auston Matthews och andra yngre giganter.

Topp 3: Erik Karlsson, San Jose Sharks (14.5), Connor McDavid, Edmonton Oilers (13), Artemij Panarin, New York Rangers (13).