Svenska JVM-truppen presenterad

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Solen skiner och sommaren står för dörren – det stoppar inte Tomas Montén ifrån att presentera den trupp som skall representera Sverige i JVM under augusti.

Det återstår endast 39 dagar tills den svenska juniortruppen åker till Edmonton, Kanada i augusti. Det hör inte till vanligheterna att det presenteras en landslagstrupp i junimånad, men nu har omständigheterna varit annorlunda. Ännu är inte spelschemat presenterat, men truppen står för dörren och idag släpptes den preliminära JVM-truppen av förbundskapten Tomas Montén, som dessutom gör sitt sista mästerskap.

Ingen Raymond eller Holtz

Storstjärnorna Lucas Raymond, Detroit Red Wings och Alexander Holtz, New Jersey Devils saknas i den preliminära trupp som Montén presenterat under tisdagen. Båda spelarna har fått nej från sina respektive klubbar och kan därför inte delta i augustimånads stora mästerskap. Tråkigt för Sverige och tråkigt för killarna, men så fungerar det, menar förbundskaptenen.

Givetvis hade jag velat haft med dem, men det är deras klubbar som avgör och bestämmer och jag har full respekt för det, säger Montén.

Glädjebeskedet kom istället när både Simon Edvinsson och William Eklund kunde tacka ja till mästerskapet. Spelarna tillhör NHL-klubbar, men hade inte alls samma schema med klubbarna när turneringen spelas.

Här är den preliminära JVM-truppen:

  • Målvakter: Jesper Wallstedt, Calle Clang, Carl Lindbom
  • Backar: Helge Grans, Emil Andrae, Mattias Hävelid, Måns Forsfjäll, Simon Edvinsson, Leo Lööf, William Wallinder, Joel Nyström
  • Forwards: Daniel Ljungman, Fabian Lysell, Åke Stakkestad, William Eklund, Linus Sjödin, Victor Stjernborg, Albert Sjöberg, Isak Rosén, Jonathan Lekkerimäki, Theodore Niederbach, Oskar Magnusson, Daniel Torgersson

Truppen är preliminär och det kan komma att göras förändringar fram tills den 9 augusti.