Stjärnorna förstärker Tre Kronor inför gruppfinalen

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Tre Kronor har startat mästerskapet i Finland på ett lysande sätt. Inför gruppfinalen mot hemmanationen stärks det svenska landslaget – och mer kan det bli.

Efter tre raka segrar ser Tre Kronor stekheta ut mot värdnationen Finland ikväll. Johan Garpenlöv och det svenska laget saknar återigen Lucas Wallmark – som man vägrar chansa med – men får förstärkning av NHL-stjärnorna Jacob Peterson och Carl Grundström. Förbundskaptenen meddelar dock att han inte kommer stressa in spelarna i turneringen.

Tror de är på väg till hotellet nu, vi får se hur de mår om vi spelar dem eller inte. Jag vill sätta mig ner och prata och känna lite på dem, säger han.

Fler NHL-stjärnor kan anlända

Utöver Peterson och Grundström snackas det högt om att Linus Ullmark och Marcus Pettersson kan vara påväg in i truppen, efter deras uttåg i NHL-slutspelet. Besked kommer inom ett par dagar där och medans det snacket pågått har det även kommit rykten kring storstjärnan William Nylander, en spelare som media frågade Garpenlöv om efter segermatchen senast:

Det är 50/50, man vet aldrig riktigt. De har haft en mediedag och måste göra klart allting därborta. Han vore en bra förstärkning för oss naturligtvis med tanke på hans skicklighet och hans offensiva egenskaper. Lite det vi saknar i det här laget, sa han.

Nylander stod för 80 poäng på 81 matcher för sitt Toronto den här säsongen.