Stjärnan tackar nej till VM

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Nästa svenska storstjärna att tacka nej till VM-spel med Tre Kronor är Elias Pettersson. Han läggs till i raden av spelare som dras med skadekänning eller slitage.

Sex svenska spelare från NHL har tackat ja till Tre Kronor. Rasmus Dahlin är det största namnet som är klart för VM-spel i maj. Det är inte bara ljus i tunneln till ishockey-VM, i veckan meddelade Elias Pettersson, Lucas Raymond och Erik Karlsson att dom tvingas tacka nej. Anledningarna är skadekänningar och slitage på spelarna efter en lång 82-matchers säsong i NHL.

Hittills har Rasmus Dahlin, Magnus Hellberg, Erik Gustafsson, Rasmus Asplund, Emil Bemström och Jonatan Berggren tackat ja och fått klartecken av sina NHL-klubbar. Under kommande veckorna kan det bli fler namn från världens bästa liga. Just nu pågår NHL-slutspelet och allt beror på vilka lag som tagit semester och inte.

Spelare som tackat nej till Tre Kronor:

Alexander Wennberg, Gustav Nyquist, Anton Forsberg, Oskar Lindblom, William Karlsson

Ledningen väntar svar från flera namnkunniga spelare i väntan på VM i maj. Sverige förbereder sig inför turneringen med Beijer Hockey Games i veckan innan man reser till Tammerfors. Förbundskapten Johan Garpenlöv säger såhär inför närmaste tidens utmaningar:

Vi bygger vidare på VM-truppen, som nu blir spetsigare och vassare. Vi ser mycket fram emot att spela Beijer Hockey Games, både hockeymässigt med bra matcher, men framför allt för att vi får visa upp oss inför hemmafansen i Globen.

Ishockey-VM spelas 13-29 maj i Tammerfors, Finland.