SHL Tabell

SHL är Sveriges största ishockeyliga. SHL, som tidigare hade namnet Elitserien, grundandes 1975 och är mycket populär. Vi har inför säsongen 2021/2022 tagit fram en komplett SHL tabell där du kan följa hela tabellen i realtid.

SHL Tabell 2021 – dagligt uppdaterad

När säsongen drar igång har vi 52 omgångar framför oss. 52 spännande omgångar där lagen gör upp om att vinna ligan, nå slutspel, undvika play-out eller helt enkelt undvika att åka ner till HockeyAllsvenskan. SHL drar årligen en hel del mediabevakning samt publikintresse utifrån. I och med detta har vi på ishockey.se bestämt oss för att prioritera Svenska hockeyligan, världens tredje bästa liga, något enormt. Vi erbjuder därför en uppdaterad tabell som visar antal poäng, målskillnad, hemma/borta vinster eller förluster och mycket mer. 

SHL tabellen är något som är det mest intressanta för fansen. Ishockey.se håller tabellen uppdaterad dagligen, för att du som läsare skall kunna ta del av en rykande fräsch tabell precis när som helst på dygnet du behöver det. Våra skribenter är ständigt uppdaterade med senaste nytt och följer ligan på nära håll.

SHL resultat med tabell

Våra skribenter som uppdaterar tabellen i SHL dagligen har stenkoll på samtliga resultat och hur tabellen utvecklar sig. Under säsongens 52 omgångar kommer våra skribenter att vara dagligt och ständigt uppdaterade med senaste nytt för att hålla tabellen uppdaterad inför, under och efter matcherna. Vår prioritet är att hålla tabellen uppdaterad på ett så smidigt sätt som möjligt för att du som läsare skall kunna förstå. Det skall inte vara svårt att läsa av en tabell i SHL.

Det spelas matcher i SHL dagligen, vilket gör att våra skribenter ständigt är uppdaterade kring matcherna som spelas. Vi missar ingen match i den Svenska hockeyligan, SHL, och håller ständigt bevakningen vid liv. Letar du efter när ditt favoritlag spelar, vilka dom mötte idag eller vilken position laget ligger på i tabellen? Vi har svaret på det mesta, redo att ta del av på ishockey.se. Skippa allt krångel, vår prioritet är att ha nyheterna, senaste nytt, statistik och information med mera så lättillgängligt som möjligt. 

Ett resultat kan påverka tabellen drastiskt eller på många olika vis. Därför är det viktigt att hålla koll på tabellen under matchens gång, kanske inför ett avgörande i slutet av säsongen där det kan handla om ett eller ett minimalt antal mål för att ett lag skall nå slutspel, hålla sig kvar eller kanske till och med vinna grundserien. Vi är ständigt uppdaterade och erbjuder dig som publik till SHL senaste nytt om tabellen och ligans helhet. 

Så läser du SHL tabellen

Att ta del av SHL tabellen skall inte vara krångligt. Det är en högt uppsatt prioritet för oss på ishockey.se att det skall enkelt att läsa av tabellen. Du har kommit helt rätt om det är syftet, här tar du del av en enkelt avläst tabell. Vi levererar det senaste nytt kring SHL, det kan vara allt från tabell och resultat till poängliga och ditt lags bästa poängspelare. Vi erbjuder en hel drös med tabeller lätta att ta del av. Har ditt lag chans på slutspel? En fråga som många undrar över i slutet av en säsong. Ta del av svaret hos oss på ishockey.se. 

En tabell innehåller mycket information, därför kan vissa tycka att det är krångligt att ta reda på information utifrån den. Vi på ishockey.se har tagit fram en enkel tabell att läsa av utifrån läsarens önskemål. Vår tabell över SHL under säsong erbjuder poängställning, antal segrar, målskillnad och mycket mer. Helt enkelt allt man behöver veta kring SHL och dess tabell under säsongens gång. Resultaten och tabellen rapporteras direkt så du kan alltid hålla dig uppdaterad med senaste nytt kring ditt favoritlag eller SHL tabellen/resultatens utseende.

Vi på ishockey.se erbjuder också tabeller för tidigare säsonger i SHL. Historien genom åren är något många är intresserade av, vilka som vann tidigare år och i den stilen. Vilket lag har chans att försvara titeln? Det är enkelt att ta reda på svaret hos oss.

Se SHL tabellen live

Inför och efter matcherna i SHL erbjuder vi en uppdaterad tabell, men även under matchernas gång finns en livetabell tillgänglig att ta del av. Våra duktiga skribenter och medarbetare är ständigt uppdaterade med senaste nytt kring tabellen och gör även andra uppdateringar i sin helhet. Vi lägger stort fokus på att tabellen skall vara uppdaterad så fort något nytt händer, för att ni läsare skall kunna ta reda på hur läget är för ert favoritlag eller liknande. Ta del av en ständigt uppdaterad tabell hos oss på ishockey inför, under och efter varje match i SHL. Under slutspelet finns ingen tabell att ta del av, men vi kommer att uppdatera de senaste målen och resultaten i sig.

Såhär fungerar SHL tabellen 21/22

Som vanligt när det gäller SHL så betyder nästan varje placering väldigt mycket för lagen och ett fåtal poäng kan vara skillnaden mellan att få lämna ligan eller spela spela slutspelet om SM-guldet. När det gäller stora ligor som exempelvis NHL så är inte placeringen i tabellen av lika stor vikt då lagen oavsett spelar kvar i ligan till nästa säsong. I SHL kan man dock som nämnt ovan åka ur ligan vilket kan få förödande konsekvenser för ekonomin då de stora pengarna i form av TV-avtal och liknande finns i just SHL.

Inför årets säsong har man valt följande upplägg:

Topp 6: Lagen som slutar mellan en första och sjätteplats är garanterade en plats i slutspelet. Dessa sex lag börjar i kvartsfinalen och möts där i bäst av sju matcher.

Topp 7-10: Lagen som inte klarar av en sjätteplacering eller högre har ändå chansen att få spela om SM-guldet genom att spela en åttondelsfinal mot något av de övriga tre lagen. Vinnaren i respektive åttondelsfinal går vidare till kvartsfinalen och spelar där på samma villkor som övriga lag.

Lag 13 och 14: Lagen som slutar nästsist och sist spelar numera om att få lämna ligan, något som tidigare inte varit fallet då man under många år alltid har fått kvala mot lag från Hockeyallsvenskan. Så är dock inte fallet numera och istället möts de två sämsta lagen i en matchserie om bäst av sju matcher där förloraren omedelbart få lämna högstaligan.