Seattle Kraken skriver historia – i natt startar NHL

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

I natt drar NHL-säsongen igång och spelschemat är fullproppat under kommande dagarna. Nya Seattle Kraken gör debut under natten – med svensken som vicekapten.

Det har varit en lång och utdragen satsning mot säsongen 21/22. Nu är vi äntligen i mål och säsongen kan starta under natten till onsdag. Under den första omgången ligger det största fokuset på den nya NHL-klubben Seattle Kraken. Seattle-klubben leds bland annat av vicekapten Adam Larsson. Svensken har dessutom sällskap av ytterligare tre landsmän i truppen: Marcus Johansson, Calle Järnkrok (saknas i natt) och Alexander Wennberg.

Jag ska bara fortsätta vara mig själv och leda på samma sätt som jag gjort de senaste åren i Edmonton, både på och utanför isen, säger Larsson på en presskonferens.

För Calle Järnkrok dröjer debuten för Seattle Kraken eftersom han testat positivt nyligen. Svensken sitter just nu i karantän och har drygt en vecka kvar innan han får lämna huset där hemma.

Vi är alla vaccinerade och har testat oss var tredje dag. Jag testade positivt i torsdags och tror att jag har sex dagar till innan jag får lämna huset här hemma, säger Järnkrok till Expressen.

Seattle Kraken blir lag 32 i NHL och premiärspelar mot Vegas Golden Nights under natten.