Rögle skakade liv i finalserien mot Växjö

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Slutspelet i SHL har varit underhållande och dramatiskt. Växjö har toppat sin grundserie-säsong med ett stadigt grepp om finalserien, tills igårkväll.

Rögle stod för ett ultimatum inför match tre i finalserien mot Växjö. Smålänningarna hade 2-0 i matcher och skulle det bli en tredje rak seger kunde man mer eller mindre rista in namnet i bucklan redan under torsdagskvällen. Rögle växlade, ökade och imponerade – när förstafemman presterade. Daniel Zaar klev fram, tillsammans med sin radarpartner Dennis Everberg, och kunde vara en stor bidragande faktor till att finalserien blev reducerad till 2-1 istället för avgjord 3-0.

Nu väntar nästa match under lördagseftermiddagen. Matchen spelas dessutom i Skåne, med Rögle som hemmalag, en ypperlig chans att ta nästa steg i hoppet om att vända finalserien. Den övertygande 5-1 segern som Rögle bärgade under torsdagskvällen är såklart positiv och det infinner sig en större tro och ett större hopp om läget. Kan Rögles förstafemma med Ryfors, Everberg och Zaar fortsätta att prestera så är det dumt att räkna bort laget.

Match fyra sänds under lördagen på TV4. Matchstart 15.15.