Onödigt spännande premiär för Tre Kronor

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Tre Kronor vann OS-premiären mot Lettland efter en onödigt spännande avslutning. Sverige lyckades tappa en stabil 3-0 ledning.

Premiären är avklarad för Tre Kronor som mötte ett KHL-knökat Lettland inför publiken i Peking. Svenskarna övertygade till en början och såg vid en tidig 3-0 ledning ut att ha saker på rätt plats. Sedan kom både 3-1 och 3-2. Lettland närmade sig och fick hål på det svenska försvaret, där Lars Johansson för morgonen stod i det svenska målet.

Tre Kronor kunde, med Johanssons storspelande, hålla undan och fira seger i premiären av OS. En lovande start för Sverige. Matchhjälte-rollen skrevs till Lucas Wallmark efter sina två mål i matchen. Inför turneringen har det stora frågetecknet varit i Tre Kronors offensiv. Uttagningen saknar, enligt experterna, en renodlad målskytt – en roll som Wallmark tog åt sig under premiärdagen.

Vi hittade en väg att vinna och det betyder otroligt mycket. Vi kommer bara bli bättre och bättre. Otroligt skönt att inleda med en seger, säger Wallmark.

Redan under fredagen spelar Tre Kronor sin andra gruppspelsmatch. Slovakien står för motståndet.