NHL Slutspel

Välkomna till oss på ishockey.se. Här finner du den senaste informationen kring NHL i sin helhet. Vi uppdaterar i realtid och du som läsare kan dagligen ta del av senaste nytt kring ditt favoritlag, matcherna i sig eller ett spännande tabelläge. Fokuset den här gången ligger på det stundande NHL-slutspelet, även kallat Stanley Cup-slutspelet, som många hockeyälskare ser framemot. Hos oss följer du slutspelet på nära håll, mycket tack vare våra pålästa och duktiga experter.

Senaste nytt om NHL-slutspelet

Intresset för ishockey är stort för oss och i och med detta har vi samlat några väldigt pålästa och duktiga skribenter på ett och samma ställe. Våra skribenter är här för att underlätta våra läsares arbete kring att följa sitt favoritlag eller NHL i sig. När det är dags för slutspel ökar spänningen, trycket och intresset på NHL. Det betyder även att vi växlar upp på ishockey.se.

Hos oss tar du reda på senaste nytt kring NHL-slutspelet. Det kan vara allt mellan ditt favoritlags resultat, vilka de möter i nästa slutspelsomgång eller hur det går för era rivaler. All relevant information kring NHL-slutspelet hittar ni hos oss på ishockey.se.

Grundserien i NHL

Grundserien är lång och det krävs ett rejält fokus från lagen som deltar. NHL-grundserien innebär 82 matcher per lag, matcher som sedan resulterar i en tabellplacering och ett resultat kring om det blir tidig semester eller ett väntande Stanley Cup-slutspel. Förutom att grundserien kräver fokus från deltagande lag, så är det även ett tight schema för oss på ishockey.se.

Vi är ständigt uppdaterade kring senaste nytt om grundserien i NHL och våra skribenter jobbar hårt för att delge denna till er läsare. Grundserien är en spännande och lång väntan på slutspelet. Lyckas ditt favoritlag ta sig dit?

Nyheter & uppdateringar varje dag

Ishockey.se har ett gäng duktiga personer som går under experter och skribenter. Dessa personer jobbar dagligen för att uppdatera hemsidan med senaste nytt. Det kan vara om ditt favoritlag, ligans slutspel eller helt enkelt en nyhet kring något intressant som hänt under nattens omgång eller liknande. Det här är uppdateringar som våra skribenter skriver varje dag, sju dagar i veckan för att just du som läsare skall vara väl uppdaterad om vad som händer i Nordamerika. Ta del av detta, plus mycket till, hos ishockey.se.

Så fungerar slutspelet i NHL

Vi har pratat en hel del om den långa och lite utdragna grundserien. Nu siktar vi in oss på det som kommer efter, nämligen slutspelet, där spänningen flödar och intresset ökar. Men tar man sig till slutspel och hur går det egentligen till väl där?

I oktober startar grundserien igång, varje lag spelar då sina matcher innan det är dags för Stanley Cup-slutspel i början av maj. Den sista matchen i grundserien spelas den 29 april. Därefter har vi slutspelsklara lag framför oss och slutspelet startar den 2 maj. Eftersom slutspelsomgångarna är över sju matcher så går det inte att spika ett datum för när finalen avgörs. Men den sista möjliga dagen för firande är 30 juni.

Precis som vanligt gynnas det bäst rankade grundserie-laget av enklare motstånd i slutspelsomgångarna. Ettan möter därmed det sämst rankade motståndet i första slutspelsrundan. Varje slutspelsomgång spelas över sju matcher och det bäst rankade laget har en extra hemmamatch.

Vägen till Stanley Cup

Vägen till Stanley Cup är väldigt lång. Först och främst behöver man en bred och slagkraftig trupp, som gör att man kan hålla hela vägen – trots tänkbara skador. Sedan är det en grundserie som skall bemästras och där behöver man såklart hålla en jämn nivå väldigt ofta. Vår väg till Stanley Cup är enkel, ständigt påkopplade för att leverera det senaste för er läsare.

För ett lag som vinner Stanley Cup är det vägen över grundserien och förbi slutspelsomgångarna som gäller. Det innebär spel från oktober till slutet av juni.

I dagsläget är Montreal Canadiens den klubb som har flest Stanley Cup-titlar (24) medans Tampa Bay Lightnings är den klubb som senast vann Stanley Cup-trofén, med bland andra Victor Hedman i laget.

Viktiga datum under NHL-slutspelet

Vi har sammanställt några datum som är viktiga att hålla koll på under NHL-slutspelet. Dessa är såklart viktiga att hålla koll på om man är en insatt supporter eller hockeyälskare, för att inte missa någonting. Vi på ishockey.se har samtliga datum under kontroll.

Datumen för samtliga grundseriematcher och slutspelsmatcher kommer att finnas tillgängliga när det är dags. Det finns även datum redo för när draften startar och mycket andra viktiga saker att hålla koll på för att inte missa någonting. När lottas till exempel slutspelet? Vilka dagar spelar ditt favoritlag sina kvartsfinaler? Detta och mycket annat tar våra duktiga skribenter fram till er läsare.

Slutspelsrundorna är över sju matcher. Men det kan likaväl bli 4-0 i matcher vilket innebär färre datum att hålla koll på samt längre vila för laget som går vidare inför nästa slutspelsrunda. Genom några enkla klick går detta och mycket annat att ta del av hos oss på ishockey.se.

Precis som vi nämnde tidigare spelas slutspelet från början av maj till slutet av juni.

Tidigare vinnare av Stanley Cup

Som hockeyspelare är NHL oftast det största målet med karriären spelmässigt. Om man ser till trofémässigt är det just Stanley Cup-trofén som alla vill åt under karriären, det är förmodligen därför det är i NHL man vill spela – utöver att det är den främsta hockeyligan i världen. Här samlas världens bästa spelare under ett och samma tak, alla med samma mål: att vinna Stanley Cup.

Under åren har vi haft en del lag som prenumererat på Stanley Cup. Ett av dessa är Montreal Canadiens, som var väldigt stora på 1900-talet. Deras dominanta tid resulterade i 24 titlar, vilket är mest någonsin.

Under fjolårssäsongen vann Tampa Bay Lightnings och är därmed den senaste i raden av Stanley Cup-vinnare.