NHL pausas – efter uppskjutna matcherna

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

En ny pandemi skuggar verkligheten och sportens värld drabbas redan nu av detta. Oron blir större och större, matcherna som ställs in blir fler och fler – nu pausas världens bästa hockeyliga.

Under senaste tidens oroligheter kring pandemin har NHL nu tagit beslutet att pausa allt spel. Startskottet för detta beslutet var att fler och fler matcher ställts in senaste tiden. Åtta av tisdagens matcher var framflyttade – vilket innebar att NHL tar en tidigare ledighet än tänkt över jul- och nyår. De framflyttade matcherna kan påverka OS.

42 matcher har ställts in i NHL den här säsongen och bara en av dessa har spelats på ett nytt datum. Nya datum för inställda matcher kommer att delas ut och kan mycket väl påverka OS-turneringen som stundar den här säsongen. SOK är informerade om detta och det är en tidsfråga innan vi får reda på huruvida NHL-spelarnas medverkan i vinter-OS blir av eller inte.

Svenska Ishockeyförbundet har bra förberedelser för två olika scenarier, vi kommer att ha ett bra hockeylag på herrsidan oavsett. Jag tror att vi kommer att få veta vad som gäller innan den här veckan är slut, säger Peter Reinebo till Sportbladet.