Modo tillbaka i SHL – efter överkörningen

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Klassiska Modo är tillbaka i SHL efter sju års väntan. I den sjunde avgörande matchen körde man över Djurgården.

Modo ramlade ur SHL 2016 i ett avgörande möte mot Leksand. Sedan dess har man tillhört den lägre serien. Nu, sju år senare, är man tillbaka i högstaligan igen efter en lång och dramatisk säsong i Hockeyallsvenskan.

Det är glädje och stolthet. Jag är rörd. Jag är bara jäkligt glad och stolt över de här killarna. Jag grät när vi åkte ut mot Leksand och jag gråter nu, sade sportchefen Henrik Gradin.

Uppflyttningen betyder väldigt mycket för klubben. Ser man till intäkterna landar en SHL-plats i omkring 45 miljoner kronor. Ett välbehövligt klirr i Modos kassavalv. Nu kan man, precis som i den sjunde avgörande matchen mot Djurgården, sätta ner foten och satsa rejält igen. Modo skall bli ett stabilt lag i SHL.

Det har varit en emotionell berg- och dalbana. Ska jag vara ärlig är jag bara lättad. För den här klubben är det viktigt att vara i SHL, säger målvaktshjälten Kristers Gudlevskis.