Luleå skickade ur Frölunda – klart för SM-final

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Luleå är första lag till SM-final efter att ha slagit ut Frölunda med 4-1 i matcher. Nu väntar man spänt på motståndaren.

Roger Rönnberg och Frölunda har gjort sitt för den här säsongen. Det blev tillslut uttåg mot Luleå i SM-semifinal efter hela 4-1 i matcher. Det tidiga breaket som Luleå fixade i Göteborg blev avgörande. Nu väntar antingen Rögle eller Färjestad i SM-final om någon veckas tid. Den andra semifinalen avgörs under tisdagskvällen.

Luleå är klara för sin andra final på 25 år. Efter förlusten i match ett var det en raksträcka mot finalen. Tankeställaren fick laget att vinna fyra raka matcher mot Frölunda och ta en övertygande 4-1 seger i matcher. Linus Omark stod för en framstående prestation under matchserien, tillsammans med sin radarpartner Pontus Andreasson.

Frölundas tränare Roger Rönnberg sammanfattar Luleå-avancemanget väl:

Luleå förtjänat finalplatsen. Ska man vinna SM-guld så behöver man få ihop alla delar i spelet, fyra kedjor jobbar hårt i ett system. Ett bra powerplay, bra boxplay, och toppspelarna måste göra personbästa. Luleå har fått ihop alla bitarna.

Sedan har det varit tufft för oss när Luleå tagit ledningen i alla matcher. De är Sveriges bästa lag att spela på ledning och kan börja göra det redan i första perioden.

Luleå möter antingen Rögle eller Färjestad i final.