Landslagsbacken vill lämna Dallas

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

John Klingberg, till vardags i NHL-laget Dallas Stars, vill byta klubb. Enligt uppgifter vill Klingberg ha ett nytt åttaårskontrakt med klubben eller bli trejdad.

Göteborgssonen John Klingberg har varit en framgångsrik spelare i NHL senaste åren. Klingberg har tagit stora kliv i NHL sedan han klev in på den stora scenen säsongen 2014/15 och har sedan dess blivit en nyckelspelare för Dallas Stars. Nu verkar det dock som att det skurit sig mellan svensken och klubben – när kontraktet är påväg att löpa ut.

Förhandlingarna mellan 29-åringen och klubben har enligt inside-källor strandat. Man kommer inte överens. Det skall ha gått så långt att svensken nu begär att bli borttrejdad från Dallas. John Klingberg tjänar i skrivande stund 40 miljoner kronor om året och enligt uppgifterna skall han vara ute efter ytterligare miljoner genom att skriva på ett åttaårskontrakt – något som klubben inte gått med på.

John Klingbergs framtid kommer att avgöras innan 21 mars då deadlinen är. Det mesta tyder på att Dallas blir av med sin svenska backstjärna i slutet av den här säsongen.