Landeskog mot Hedman i Stanley Cup-final

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Det blir en spännande, men också relativt väntad, Stanley Cup-final som inleds natten till torsdag. Bland annat har vi två svenska kaptener.

NHL-säsongen har varit lång och innehållit både positivt, negativt, dramatik och glädje i stort. Efter en säsong av full pandemi är det med glädje vi tar emot ligans två bästa lag. Stanley Cup-finalen mellan Colorado Avalanche och Tampa Bay Lightnings kan bli något alldeles extra. Den är dessutom fylld av ett gäng svenskar. Colorados Gabriel Landeskog har chans att lyfta bucklan som kapten medans Victor Hedman är assisterande i Tampa Bay.

Natten till torsdag inleds finalen. Det är Colorado som inleder serien med två raka hemmamatcher innan vi vänder blad och reser till Tampa. Spelbolagen och majoriteten av experterna håller Colorado som favoriter, men har samtidigt respekt för Tampa Bays erfarenhet och rutin.

Victor Hedman, mycket nära vän till Gabriel Landeskog, berättar inför finalen att vänskapen läggs på is. Det är en lagkapten som inte alls är lika snäll på isen som utanför:

Nej, det är han inte, hehe. Han är aggressiv och fysisk och det lär bli hårda kamper, vi får lägga vänskapen på is ett tag.

Årets Stanley Cup-final inleds i Colorado natten till torsdag.