Kung Henrik – nu hänger tröjan i taket

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Henrik Lundqvist har fått sin tröja hissad i Madison Square Garden efter sin fantastiska karriär i NHL och New York Rangers. Nu hänger den där – för alltid.

Det blev en känslosam hyllningsceremoni för Henrik Lundqvist, med familj och vänner, framför fansen som fanns i Madison Square Garden inför mötet med Minnesota. Brorsan Joel Lundqvist fick ledigt från Frölunda för att resa till Henriks ceremoni och fanns på plats tillsammans med andra familjemedlemmar under kvällen.

Henkes storhet i New York har alltid funnits. Det tvivlar ingen på. New York Rangers slängde fram den passande beskrivningen ”Legend i Rangers, Icon i New York”. Det blev trots allt 15 säsonger i New York Rangers, 15 framgångsrika säsonger. Någon Stanley Cup-buckla blev det aldrig, men prisades och nämndes ofta som ligans bästa målvakt.

Under ceremonin var det känslosamt och Kung Henrik hann knappt öppna munnen innan han visade uppskattning till fansen i MSG.

– Jag vill tacka alla otroliga Rangers-fans i den här fantastiska staden. Ni har stöttat mig genom hela karriären och det har varit en underbar resa. Jag vill också tacka alla inom organisationen och sist men inte minst min familj. Kärleken och stödet ni gett mig under alla dessa år har betytt allt för mig och jag är så tacksam över att få dela den här stunden med er. Det här blir ett minne att bära med sig resten av livet, sa Lundqvist under sitt tal.