Klassikerklubben åker ur SHL

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Brynäs spelar i Hockeyallsvenskan kommande säsong. Det efter att Malmö vunnit ångestmatchen i Gävle under torsdagskvällen.

Efter 63 år i högstaligan är Brynäs nedflyttat. Det här efter 1-4 i matchserien mot Malmö. Skåningarna förlänger därför tiden i SHL med åtminstone en säsong. För Brynäs del, klubben med 13 SM-guld, är det att börja om i Hockeyallsvenskan som gäller.

Den femte och tillslut avgörande matchen var jämn. Det skulle återigen krävas ett dramatiskt och sent avgörande. Malmö gjorde 1-0 7.07 in i den tredje perioden genom Ponthus Westerholm och det stod sig matchen ut. Brynäs klarade inte av att resa sig ur underläget. Degraderingen var ett faktum.

Jag mår inte alls bra. Den dystra sidan utav idrotten… vi visste vad vi gick in i och det är jättetungt. Det är som att dra ut en propp ur badkaret. Många tårar och många ledsna killar, säger en bedrövad Ove Molin efter matchen.

Kraven från supportarna har varit hårda i och med kvalspelet. Efter match tre var det dessutom flera hot riktade mot ledningen, och även spelare, i klubben. Ett tungt slag för staden Gävle och klubben Brynäs.

Brynäs är Gävle och det kommer alltid vara så. Jag hoppas det här kommer göra något positivt med klubben att man bygger upp det och kommer tillbaka starkare, säger Jacob Blomqvist efter urtåget.