Johan Garpenlöv slutar som förbundskapten

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv avslutar sitt uppdrag efter säsongen. Fokuset ligger på vad som händer innan dess – men öppnar redan nu upp för nästa uppdrag.

Under förra veckan kom beskedet att Sveriges förbundskapten i ishockey, Johan Garpenlöv, lägger av efter säsongen. Beskedet innebär att VM och OS blir hans sista uppdrag som förbundskapten för Tre Kronor. Det här är Garpenlövs sjätte år i landslagsledningen, där han till säsongen 2019/20 var assisterande tränare till Rikard Grönborg, som han sedan ersatte som huvudansvarig.

Förbundskaptenen hade inför uppdraget gjort drygt 600 matcher i NHL, varit assisterande tränare för Djurgården och jobbat som scout för NHL-laget Dallas Stars.

Nu är det snart slut. Redan nu har kopplingen till sin före detta SHL-klubb Djurgården gjorts. Stockholmsklubben som precis har sparkat sin tränare. Spekulationerna har nått Johan Garpenlöv själv och han kommenterar dessa.

– Just nu så får de försöka lösa sina problem och jag ska fokusera på mina. Men Djurgården är naturligtvis klubben i mitt hjärta, säger Garpenlöv till CMore och fortsätter:

– Så om det skulle bli någonting och Djurgården kan börja spela lite bättre och spelar i SHL nästa säsong skulle det kunna vara ett alternativ, absolut.

Johan Garpenlöv tillhörde Djurgårdens IF under säsongerna 1986/1987–1989/1990 och 2000/2001