Hockeyklubbarna står inför en väldigt oviss framtid

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Många ishockeyklubbar i Sverige står inför en oviss framtid då publik fortfarande inte tillåts på läktarna.

Förhoppningen var inför säsongen att publik skulle komma att bli tillåtet vilket gjorde att bland annat Hockeyallsvenskan sköt fram säsongen för att inte tappa intäkter. Även regeringen ställde sig positiva till och öppnade upp för 300 personer på läktaren istället för 50 personer, men bara under en kort period innan läget i Sverige förändrades och strax därefter tvingades regeringen istället gå ner till åtta personer per match.

Sedan det att man fattade beslutet om max åtta personer per match så har beslutet legat fast då smittspridningen i Sverige varit fortsatt hög. Detta har dock inneburit att klubbarna förlorat mångmiljonbelopp i biljett, sponsor och försäljningsintäkter vilket gör att nästan alla klubbar idag har det svårt. Regeringen har i omgångar delat ut pengar genom olika stödpaket till hela idrotten i Sverige men för eliten så har det i de flesta fall enbart inneburit ett plåster på såren.

Slutspelet för SHL, Hockeyallsvenskan och ATG Hockeyettan planeras att starta i mars. Om klubbarna tillåts ta in publik då återstår att se beroende på regeringens besked kommande veckor.