Helgens spelschema – i Avicii Arena

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Toronto, Detroit, Minnesota och Ottawa spelar grundseriematcher på svensk mark under hela helgen. Redan under torsdagen bjuds vi på NHL i Stockholm.

Fyra lag, två matcher vardera under fyra dagar i Stockholm. Avicii Arena fylls av förväntansfulla hockeysupportrar inför den största hockeyhelgen för säsongen. Original Six-lagen Toronto Maple Leafs och Detroit Red Wings tillsammans med Ottawa Senators och Minnesota Wild är lagen som kliver ut på isen. Här finns massvis av svenskar att se framemot men framförallt är det Torontos William Nylander som sticker ut.

Det kommer bli otroligt kul, säger Nylander.

Torsdag till söndag – spelschemat

  • Torsdag 16 november: Detroit Red Wings – Ottawa Senators
  • Fredag 17 novemberToronto Maple Leafs – Detroit Red Wings
  • Lördag 18 november: Minnesota Wild – Ottawa Senators
  • Söndag 19 novemberToronto Maple Leafs – Minnesota Wild

Först ut är Detroit, som har Lucas Raymond, Jonathan Berggren, Simon Edvinsson, Elmer Söderblom, Gustav Lindström och Robert Hägg i laget. På motståndarsidan står svenskarna Erik Brännström och Anton Forsberg, det minst svensktäta laget av dessa fyra. Toronto och Minnesota dominerar den här delen av intresset. Calle Järnkrok, Timothy Liljegren, Erik Gustafsson och Erik Källgren är Torontos svenskar – utöver tidigare nämnda Nylander. Minnesota har blivit ett riktigt svensklag i år och kommer till huvudstaden med onas Brodin, Joel Eriksson Ek, Filip Gustavsson, John Klingberg, Marcus Johansson, Gustav Nyquist och Oskar Sundqvist i truppen.