Generationsskifte i Frölunda – flera spelare lämnar

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Joel Lundqvist tackade för sig och efter att ikonens klubba lagts på hyllan kom det fler framtidsbesked till ålderstigna spelare från Frölunda.

Säsongen närmar sig och när samtliga lag har gått på isen igen är det dags att analysera ett av lagen. Frölunda, som lyckats flertalet gånger senaste åren, har nu tackat flera spelare för deras insatser. Joel Lundqvist saknad kommer såklart att påverka till en början, speciellt när klubben nu valt att gå skilda vägar med Ryan Lasch, Loui Eriksson, Jan Mursak, Anthony Greco, Jacob Nilsson och nu senast Patrik Carlsson. Det här är spelare som bidragit med rutin senaste åren och som nu lämnar stora tomrum i både omklädningsrum och spelartruppen.

Frölunda har tappat åtta av sina tio bästa poänggörare från fjolåret – bara det är en sak som sticker ut. Det tyder också på att Jere Innala och Max Friberg får dra tunga lass under kommande säsong. Åldersnittet har sänkts betydligt och det är inget snack om att Frölunda genomgår ett stort generationsskifte och spelar ett vågat spel här.

I helgen inleder laget matchsäsongen i träningsturneringen Strömstad Hockey Classic.