Garpenlöv har presenterat VM-truppen

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Nu står det klart vilka spelare som representerar Tre Kronor i Hockey-VM som börjar på fredag. Johan Garpenlöv har tagit ut sin sista trupp som förbundskapten.

Förbundskapten Johan Garpenlöv och Tre Kronor inleder VM-turneringen mot Österrike på lördag. Under veckan presenterades den trupp som skall göra jobbet i Tammerfors under mästerskapet. Efter ett gäng ”nej tack” kan förbundskaptenen presentera en trupp på tre målvakter, åtta backar och 13 forwards. I truppen hittar vi bland annat Rasmus Dahlin, Oliver Ekman Larsson och Frölundas supertalang Elmer Söderblom.

Tre Kronors trupp till Hockey-VM:

Målvakter: Oskar Dansk, Magnus Hellberg, Marcus Högberg

Backar: Rasmus Dahlin, Oliver Ekman Larsson, Christian Folin, Erik Gustafsson, Adam Larsson, Anton Lindholm, Jonathan Pudas, Henrik Tömmernes

Forwards: Rasmus Asplund, Emil Bemström, Anton Bengtsson, Mathias Bromé, Max Friberg, Linus Karlsson, Joel Kellman, Carl Klingberg, Oskar Lang, Joakim Nordström, Elmer Söderblom, Lucas Wallmark, Nils Åman

”Vi kan vara med och utmana alla lag i VM”

Johan Garpenlöv gör sitt sista uppdrag som förbundskapten för Tre Kronor. Uttagningen är den sista och han är nöjd, trots en hel del avbräck. Garpenlöv är laddad för en stark avslutning på sitt tre års långa arbete.

– Nu är vi framme vid slutmålet för säsongen. Vi har förberett oss för VM i en månads tid och det känns inspirerande att det nu ska börja. För mig personligen är det slutstationen efter tre år som förbundskapten och jag är laddad för att avsluta på bästa sätt. Truppen vi har tagit ut är stark rakt igenom, säger Garpenlöv under presskonferensen och fortsätter:

– Vi har högklassiga målvakter, en rutinerad och oerhört spelskicklig backsida och forwards som både kan grovjobba och bidra med spets. Vi känner att vi kan vara med och utmana alla lag i VM.

Sverige inleder turneringen på fredag mot Österrike. Matchstart 11.20.