Fördel Rögle inför avgörandet i CHL

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Den helsvenska semifinalen i Champions Hockey League mellan Rögle och Frölunda har hunnit med att bli första mötet-långt. Det var skåningarna som gick segrande ur den första striden.

Ikväll spelas det andra och avgörande mötet mellan Frölunda och Rögle i Champions Hockey League. Vinnarna tar sig till final medans förlorarna får sikta in sig på grundserien i SHL igen. Frölunda, som vunnit förr, har ett underläge inför det andra mötet och hemma i Scandinavium behöver man vända detta. Roger Rönnberg och Frölunda är favoriter inför det avslutande mötet och kommer göra det som krävs för att närma sig.

Det är inte endast en finalplats som spelar roll. Under turneringens gång tjänar lagen en hel del prispengar – steg för steg. För att ta ett exempel så skulle Frölunda tjänar dubbelt så mycket pengar (4 miljoner kronor) om man tar sig till final, i jämförelse om man misslyckas (2 miljoner kronor). Detsamma gäller såklart Rögle.

I Göteborg är det dock fokus på matchen och Frölundas ordförande Mats Grauers trycker på annat:

– Nu har vi ändå kommit en bra bit på vägen. Vi vill självklart vinna av andra skäl än ekonomiska. Vi tycker om att vinna CHL, säger han.

Kvällens möte startar 19.00 och sänds på SVT. Rögle vann det första mötet med 5-3.