Förändringar i Tre Kronor – efter fiaskostarten

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Tre Kronor har startat mästerskapet i Riga på värsta möjliga sätt i princip. Svenskarna har efter två matcher inte vunnit. Motståndarna? Vitryssland och Danmark. Nu görs förändringar.

Johan Garpenlöv och Tre Kronor har onekligen fått en mardrömsstart på VM. Svenskarna inledde mästerskapet med att förlora öppningsmatchen mot Danmark för att sedan fullfölja det med ytterligare en förlust mot självaste Vitryssland. Sverige står nu inför en ödesmatch mot Schweiz i den tredje gruppspelsmatchen. Carl Klingberg saknas, vilket har fått förbundskaptenen att göra flera förändringar i truppen.

Det kommer att bli några nya formationer från förra matchen. Det kommer att komma in en spelare idag som blivit anmäld, säger Garpenlöv om detta.

I och med tappet av Klingberg, som nu saknar resterande tid av turneringen kommer Tre Kronor få in en ny anmäld spelare i truppen ikväll. Jesper Frödén, Filip Hållander, Albert Johansson och Jesper Sellgren anmäldes i går och en av dem kommer att finnas med på isen ikväll, det bekräftar Garpenlöv senare.