Flera svenskar prisade under gala

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Det har varit ett lyckat svenskår i NHL. Under natten till onsdag prisades inte mindre än tre svenska hockeyspelare för deras prestationer under säsongen.

Vegas Golden Knights drog den största vinsten och korade sig själva som mästare. Där hittar vi bland annat William Karlsson i laget, en spelare som verkligen stuckit ut under säsongen och varit högst bidragande till hans lags framgångar. William var dock inte den Karlsson som fick ta emot priser på NHL-galan under natten till onsdag. Det gjorde en annan med samma efternamn.

Erik Karlsson, den fd Frölunda-backen, vann priset som ligans bästa back. Ett stort pris under NHL Awards som han nu har vunnit tre (!) gånger under sin karriär.

Nästa svenska pristagare heter Linus Ullmark. Succémannen som vaktar stolparna i Boston Bruins tog emot priset Vezina Trophy, vilket innebär att han utsetts till ligans bästa målvakt. Det här gör han trots klubblagets enorma misslyckande i slutspelet.

Sist men inte minst, Mikael Backlund. Calgary-stjärnan tog emot pris på NHL Awards och hyllades stort efter att ha blivit tilldelad King Clancy-priset. Priset delas ut till en spelare som visat ledarskap på och utanför isen, samt stått för humanitära insatser utanför isen.