Fem saker att hålla koll på inför NHL-säsongen

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Under tisdagskvällen är världens bästa hockeyliga tillbaka. Vi har listat fem saker att hålla koll på inför säsongen.

Svenskmatch i premiären

Redan i den första matchen för säsongen har vi ett riktigt intressant svenskmöte att ta del av. Victor Hedman, en av kaptenerna i Tampa Bay Lightnings, möter Filip Forsbergs Nashville Predators här. Till skillnad från majoriteten av matcherna den här, och tidigare säsonger, spelas den här matchen innan midnatt. Vilket öppnar för oss svenskar att ta del av matchen innan läggdags. Alla matcher sänds på Viaplay.

NHL kommer till Avicii Arena

Under novembermånad kommer NHL till den svenska huvudstaden för fyra (!) matcher i Avicii Arena. Datumen som gäller är den 16, 17, 18 och 19 november. Matcherna som spelas är Detroit-Ottawa, Toronto-Detroit, Minnesota-Ottawa och Toronto-Minnesota.

Svenskarna som sticker ut

Listan kring svenskar i NHL kan göras lång. Den här säsongen har vi massvis av svenska ishockeyspelare som representerar lag och förväntas göra avtryck i världens bästa hockeyliga. Under fjolåret fick bland annat Linus Ullmark priset som ligans bäste målvakt och Erik Karlsson priset som ligans bäste back. Karlsson har nu bytt San Jose mot Pittsburgh, en trade att hålla ett nära öga på. Den fd Frölunda-backen blev den första försvararen på över 30 år att nå mer än 100 poäng.

Andra svenskar som förväntas prestera starkt i år är Elias Pettersson i Vancouver, William Nylander i Toronto och Adrian Kempe i Los Angeles.

Stjärnorna

Connor McDavid fortsätter dominera NHL med sin fart, teknik och styrka. Kanadensaren vann poängligan ifjol efter att ha gjort 153 (!) poäng. Han, tillsammans med radarpartnern Draisaitl, förväntas ta Edmonton till nya nivåer. McDavid, Matthews, Pastrnak, Tkachuk och några fler är nya stjärnskotten på NHL-scenen efter att veteraner som Crosby, Ovechkin och andra svalnat en aning.

Vinner McDavid poängligan även i år?

Supertalangen

Det går inte att förbise Connor Bedard här. Ungtuppen och den nya stora stjärnan på NHL-scenen är här för att göra avtryck direkt. Bedard rankas som det hetaste namnet från talangfabriken på många år. 18-åringen valdes först i draften och anlände till Chicago Blackhawks. Connor Bedard är den tänkbara frälsaren i klubben, efter ett par tyngre år.

Håll även koll på svenska Leo Carlsson i år. Forwarden valdes av Anaheim.