Färjestad svenska mästare i ishockey

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Ett favorittippat Färjestad svek allt och alla under grundserien och slutade bara sexa i SHL-tabellen. Slutspelet var även det upp och ner till en början, men sen ändrades allt.

Värmlänningarna har fått vänta länge på SM-guld. Storhetstiden var så gott som förbi när man gick in i säsongen som guldfavorit. Grundserien blev en besvikelse och trots att man löste en slutspelsplats fanns det betydligt mer att önska. Slutspelet gick även det upp och ner för Färjestad, som till och med bytte ledning under säsongen som var.

I slutspelet hände det dock något. Laget började vinna matcher på ett sätt som bara en guldkandidat gör. Efter att ha slagit ut lag i både kvartsfinal och semifinal var det dags för en finalserie mot tunga Luleå. Lagen vann sina hemmamöten och tvingade fram ett ”Game 7”-avgörande. Färjestad kunde, trots Luleås favoritskap i och med hemmaplan, besegra norrlänningarna och bärga SM-guldet efter 3-0.

Efter en säsong fylld av det ena och det andra kunde lagets lagkapten sammanfatta SM-guldet:

Jag trodde inte att sådant här kunde hända. Jag vågade inte tro på det förrän det var fem sekunder kvar. Jag har drömt om det här så länge så jag fattar inte att det här händer, säger Linus Johansson och fortsätter: 

– De är bättre i första. I andra tar vi över och i tredje går vi det här målet som behövs och sedan får jag ett gratisläge. Det är sjukt.

Färjestad tog sitt första guld sedan säsongen 2014.