Connor McDavids magiska milstolpe

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Superstjärnan Connor McDavid, till vardags i NHL-laget Edmonton, har uppnått en milstolpe i karriären. 22-åringen har gjort 500 poäng på 369 matcher i NHL.

Connor McDavid slösade ingen tid under nattens match mot Winnipeg. Det fanns en milstolpe redo att hämta in och det endast tre minuter innan Edmonton-stjärnan uppnått milstolpen. Edmonton vann matchen mot Winnipeg med 3-2, efter både poäng 500 och 501 av McDavid, och klättrar därmed uppåt i tabellen. Den historiska 500:e poängen för kanadensaren kom efter att han spelat fram sin lagkamrat Jesse Puljujärvi som inte gjorde några misstag. 22-åringen stod för ytterligare ett poäng under 3-2 segern.

I och med den 500:e poängen i NHL slår sig Connor McDavid in på listan över spelare som på minst antal matcher nått såpass många poäng. Han hamnar på en åttondeplats, precis bredvid en annan aktiv hockeyspelare, nämligen Sidney Crosby, som även han nådde 500 på 369 matcher. Listan toppas av Wayne Gretzky.

Totalt har det blivit 501 poäng i NHL, fördelat på 171 mål och 330 assist, därmed fortsätter succén för superstjärnan. Han ses som en, om inte den bästa, av de bästa spelarna i världen för tillfället och den nuvarande formen är det inget att klaga över. Under nuvarande säsong har han noterats för 32 poäng, vilket är tillräckligt för att leda den totala poängligan.