Brynäs reducerade matchserien – efter hoten

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Efter en lång förlängning gjorde Brynäs det man var tvungna att göra. Greg Scott klev fram och avgjorde den fjärde matchen.

Brynäs ligger illa till i kvalserien mot Malmö. Under tisdagskvällen var man tvungna att vinna efter tre raka förluster mot skåningarna. Hockeyallsvenskan var bara ett mål bort när förlängningsperiod nummer ett drog igång. Det skulle krävas 86 minuter och 16 sekunder för att avgöra den här matchen. Och det var Brynäs som gjorde det.

Det var så klart skönt och viktigt att vinna med tanke på vad som stod på spel. Nu måste vi ladda om och fokusera på nästa match. Jag är glad att vi tar tillbaka serien till Gävle, målet är att vinna det här för vår stad, säger matchvinnaren Scott.

Nu har Gävle-laget reducerat matchserien till 3-1 och hoppet lever inför hemmamatchen på torsdagkväll. Det är och har varit rejäl press på klubben senaste veckan efter hoten mot några inblandade. Segern är livsviktig och ger klubben hopp om en vändning – något som dock aldrig hänt tidigare.

Situationen är som den är, vi ligger under med 3–0 i matcher när vi kommer hit. Vi har egentligen allt att vinna. Vi skulle lägga alla våra hjärtan i den här matchen. Vi gav allt vi hade och kommer göra precis likadant i nästa match, säger tränaren Ove Molin efter matchen.

Match nummer fem spelas torsdagkväll i Gävle.