Bekräftat: JVM ställs in

Commercial Content | 21+ | T&Cs Apply

Fyra smittade spelare, i tre olika landslag – det var det som krävdes för att Juniorvärldsmästerskapet i Alberta, Kanada skulle ställas in. USA, Ryssland och Tjeckien är tre drabbade nationer som därmed fick ställa in sina matcher innan beslutet.

Sverige stod för en kanonstart av mästerskapet i Kanada. Två raka segrar och gott om tro under vingarna. Premiärsegern mot Ryssland vårdade gott inför fortsättningen och efter att Sverige nollat Slovakien var målsättningarna att gå hela vägen väldigt realistiska. Nu blir det inte så – istället ställs JVM in – under pågående turnering.

Det internationella ishockeyförbundet tog chockbeslutet under gårdagen. Beslutet grundas i att det spridits smitta inom tre lag. USA var först ut med att ställa in en match pga covid, sedan kom även ryssar och tjecker in i bilden.

Svensk media möttes besvikelse i den svenska lägret bland spelare och ledare efter beskedet. Juniorkronorna som startat turneringen lovande och hade känning på ett lyckad mästerskap får istället hoppas på att turneringen återupptas senare (läs våren 2022).

– Det är jättetråkigt. Man kände verkligen att vi hade en jättechans att vinna allting, säger Alexander Holtz till Sportbladet.

Alexander Holtz var Sveriges största stjärna under mästerskapet och pratade även med SVT om den inställda turneringen:

– Vi är ledsna och besvikna. Men vi har en bra grupp och är väldigt tajta. Det kom som en chock för oss, men man hade det lite på känn också. Det är lite svårt att ta in.